Pečení velikonočního beránka

Velikonoční svátky jsou tady a s nimi také tradice a zvyky, které se v toto sváteční období udržují. V rámci blížících se svátků jsme si o nich s dětmi povídali a těšili se hlavně na barvení vajíček, pomlázku a samozřejmě na maminčiny či babíččiny dobroty, které k těmto svátkům neodmyslitelně patří. Když doma z trouby zavoní beránek, velikonoční sušenky nebo nádivka, všem se začnou sbíhat sliny. A právě nadýchaný piškotový beránek k Velikonocům neodmyslitelně patří. Masožravci si mohou naopak upéct jarní roládu nebo nádivku s kopřivami. Děti v mateřské škole se do pečení beránka pustily se svými učitelkami, které připravily recept, formu a materiál a mohlo se začít pracovat. Děti se seznámily s receptem a potřebnými ingrediencemi, šlehaly mixérem, vymazávaly formu a nalévaly těsto. Po vychladnutí beránka ochutnaly, velice se jim povedl. Možná jste si ho prohlédly ve třídě Berušek či Hvězdiček, kde byl vystaven do doby, než byl sněden. A chutnal opravdu znamenitě. Přejeme Vám všem krásné svátky velikonoční a hodně radosti z příchodu jara. Ať jsou lidé kolem nás mírumilovní jako ti naši velikonoční beránci, které snad budou zdobit Vaše velikonočně prostřené stoly, veselí jako velikonoční zajíčci a štědří jako jarní sluníčko, kterého si prý letošní Velikonoce užijeme do sytosti.