Návštěva u Havelků

V úterý 27.5.2014 jsme s dětmi vyrazili na sjednanou návštěvu do blízkého okolí. Už několik let s laskavým svolením pana Havelky navštěvujeme jeho domov, kde na rozsáhlém dvoře najdeme plno zvířátek.

Pro děti je tato návštěva vždy zárukou dobré zábavy a zkouškou znalosti domácích zvířat a jejich mláďat. Nejinak tomu bylo i dnes. Pořádně natěšení s taškou plnou dobrot pro zvířátka jsme se vypravili na tuto poznávací návštěvu. Už ode dveří nás vítali tři pejsci, mezi nohama se nám pletla kočka s koťátkem a ze dvorka nás vítal kohout, slepice, husy i kačeny. Pan Havelka nám umožnil nahlédnou do chlívku na prasátko a kozu s kůzlátkem.


Děti měly možnost se projet i na koníkovi, což byl pro ně nezapomenutelný zážitek. Škoda, že se nemohly vystřídat všechny děti, protože nás ze dvora vyhnal déšť, který  byl vydatný a vytrvalý. Přesto jsme odcházeli spokojení , obohacení o zajímavé vyprávění pana Havelky, který nám přiblížil život domácích zvířátek. Ještě jednou mu moc děkujeme za ochotu, se kterou nás přijal a za čas, který nám po celou dobu návštěvy věnoval.