Spaní v mateřské škole

Rok se sešel s rokem a tradiční spaní dětí spolu s učitelkami na závěr školního roku je opět tady. Spolu s celou třídou „Sluníček“ jsme se v pátek 26. června už od rána připravovali na celodenní a noční program. Děti přišly ráno s batůžky na zádech, přinesly si s sebou jídlo na večeři a oblíbené plyšáky na spaní a těšily se na to, co je čeká.

Po dobrém obědě si chvíli odpočinuly a před druhou hodinou odpolední jsme všichni společně vyrazili na nádraží. Cíl naší cesty byl Zlín, kde nás čekalo promítání pohádky „Ovečka Shaun ve filmu“ v multikině Zlaté jablko. Pohádka se promítala jenom pro nás, takže jsme měli celý sál pro sebe. Po skončení promítání jsme sjeli po jezdících schodech do přízemí a navštívili jsme KFC, kde si děti pochutnaly na výborných křupavých hranolkách. Páni, to byla dobrota! Po této hostině jsme vyrazili do nedalekého parku, který prošel rozsáhlou rekonstrukcí a tady byl ten pravý ráj pro naše děti. Průlezky, lanová dráha, různé druhy houpadel, malých kolotočů a jiných atrakcí pro skýtal nemalé pohybové vyžití pro naše „Sluníčka“. Však se jim ani nechtělo odcházet. Nicméně autobus nepočká, takže hurá na autobusové nádraží, abychom bez problémů dorazili do školky. Tady nás čekala domácí večeře od našich maminek. Všechny děti si pochutnávaly na dobrotách, které si donesly z domova. A že tu bylo z čeho vybírat. Řízky s bramborem, palačinky, tousty se šunkou, rybí pomazánka s rohlíkem a jiné pochutiny. Dětem opravdu chutnalo a všechny se řádně posílily před večerní dobrodružnou cestou za pokladem. S nedočkavostí jsme všichni vyhlíželi, kdy už se začne stmívat a kolem deváté hodiny večerní jsme se svítícími lampióny vyrazili do ulic Tlumačova.

Cíl naší cesty byl na fotbalovém hřišti, kde jsme na prostranství dětského koutku hledali ukrytý poklad. Několik falešných indícií nás trochu zmátlo, přesto jsme se nevzdali a posléze nalezli čtyři modré tašky, ve kterých byla ukrytá lízátka, bonbóny a oplatky. Velký dík patří paní Janě Hotaříkové, sponzorovi našeho pokladu, za dobrůtky pro děti i za práci, kterou si s ukrytím pokladu dala. Děti byly nadšené a spokojené. A protože páteční večer byl opravdu letní, teplý a příjemný, naše cesta zpět se trochu protáhla. Lampióny nádherně zářily do tmy , děti byly nadšené a spokojené. Po příchodu do školky zvládly ještě druhou pozdní večeři, kde si pochutnaly na mafínách od maminek a ovocném čaji, který připravily naše paní kuchařky. Kdo měl chuť na slané, mohl zobnout upečené šneky se salámem a sýrem nebo slané tyčinky, opět od našich maminek. Po nezbytné večerní hygieně děti zalehly na připravená lehátka. Pohádka už se nekonala, protože hodinová ručička se blížila k jedenácté hodině noční. Snad nám maminky odpustí, že jsme náš program protáhli až do takto pozdních hodin. Spokojenost dětí a jejich nadšení z akce budiž nám omluvenkou a pro jednou se snad malá výjimka odpustí. Než bys řekl švec, odebraly se děti i se svými plyšáky do říše snů. Noc proběhla bez problémů a v 7.15 hod. byl naplánován budíček.

Ostrý hvizd paní učitelky Inky vyzval děti k ranní rozcvičce. „Ráz a dva, protáhnout tělo“ – ruce, nohy, hlava, vše jsme procvičili a hurá na ranní svačinku, kterou zatím našim dětem přichystala paní ředitelka Hanka. Plný tác dobrot a ještě jeden talíř k tomu se na děti smál už z dálky. Však se podívejte na naši fotogalerii a určitě se Vám budou sbíhat sliny. Moc a moc děkujeme ochotným maminkám, které nám napekly buchty, koláčky a jiné dobroty, které dětem opravdu chutnaly, o čemž svědčí prázdné podnosky a časté přídavky. Po svačince následovalo slavnostní předávání pamětních listů za statečnost dětí, které zvládly strávit noc v mateřské škole bez mámy a táty a k tomu navrch dostaly podíl z pokladu, který společně našly. Než přišly maminky, děti si ještě stihly alespoň chvíli pohrát s hračkami a potom se postupně rozcházely do svých domovů. Doufáme, že Vám své četné zážitky sdělí osobně a že budou jen a jen pozitivní.

Spolu s paní učitelkou Inkou hodnotíme akci jako velmi zdařilou, počasí nám přálo a program, který jsme pro děti připravili, nám vyšel nad očekávání dobře, takže můžeme být všichni moc a moc spokojeni.