Vánoční tvoření v mateřské škole

V pondělí 7.12.2015 v odpoledních hodinách proběhlo v mateřské škole vánoční tvoření rodičů a dětí. Ve všech třech třídách naší mateřské školy vznikly „výrobní stanoviště“. Děti s maminkami, babičkami a tatínky si k nám přišli zpříjemnit adventní předvánoční období tvůrčími aktivitami.

Nabídka bylo široká a tak pod zručným vedením svých rodičů a učitelek MŠ vznikaly krásné vánoční výrobky. Ve třídě „Sluníček“ si děti mohly vyrobit vánoční stromeček z papíru, s bílo stříbrnou hvězdou a mašličkou, vedle u stolečku žlutou kometku s ořechovou skořápkou jako dekoraci na vánoční stromeček. Ve třídě „Hvězdiček“ přichystaly paní učitelky taktéž na pověšení ať už na záclonu či na větvičku vánočního stromečku bílou hvězdu z vaty, omotanou třpytivou nitkou a barevné vánoční zvonečky a hvězdičky. Ve třídě „Berušek“ bylo možno vyrobit si vánoční přáníčko s dekorativním stromečkem a na prádelním kolíku bohatě zdobenou vánoční hvězdu z vlnitého papíru. Tvůrčí aktivita přinesla všem zúčastněným odměnu v podobě krásných hotových výrobků, které budou určitě o Štědrém dnu zdobit svátečně vyzdobené stoly či stromky v domácnostech účastníků našeho tvořivého odpoledne. U kávičky a čaje si rodiče vzájemně poklábosili, takže atmosféra našeho tvoření byla velmi příjemná, vánoční, k čemu přispěly také sváteční koledy, které nám vytvořili při našem tvoření odpovídající kulisu.
Závěrem mohu říci, že kdo přišel , snad nelitoval a strávil s námi v naší mateřské škole příjemné odpoledne. Už teď jste zváni na tvoření jarní, i když na ně si ještě chvíli počkáme :-).