Vánoční tvoření s dětmi a rodiči

Ve čtvrtek  8.12.2016 jsme se opět sešli společně s rodiči a dětmi na vánočním tvoření v mateřské škole. Tato již tradiční, oblíbená aktivita k nám přilákala téměř čtyři desítky rodičů, kteří se spolu se svými dětmi přišli na chvíli odreagovat od každodenních starostí a předvánočního shonu.

Na pěti stanovištích v jednotlivých třídách si společně vytvářeli vánoční dekorace do svých domovů, které určitě nebudou chybět na štědrovečerním stole nebo vánočním stromečku. Děti za asistence svých rodičů a učitelek se zaujetím zdobily s pomocí vánočních šablon, lepidla a soli skleněné sklenice určené na čajovou svíčku, z papíru si skládaly vánoční holubičku, roztomilý sněhuláček jim poslouží jako zápich třeba do květináčku s vánoční hvězdou, vánoční papírová baňka se zvonečky ozdobí jejich stromeček v pokoji a svícen s barevnými a stříbrnými lístečky ozáří jejich sváteční vánoční stůl.
Rodiče ochotně pomáhali, kde bylo potřeba, u dobrého kafíčka či čaje si příjemně popovídali a pevně věřím, že s námi strávili příjemné předvánoční odpoledne. Snad jim naše nápady na tvoření a jejich tvůrčí aktivita přinesla radost a všechny výrobky, které si dnes odnesli domů jim pomůže zútulnit interiér jejich domova v nejkrásnější svátky v roce, než zvoneček zazvoní a stromeček zavoní…