První sníh je tady…

Když jsme se ve čtvrtek ráno probudili, za oknem nám padal první letošní sníh. Natěšené děti přicházely do mateřské školy a nadšené sdělovaly učitelkám, že venku sněží.

Loni jsme si této bílé nadílky příliš neužili, tak snad letos o vánocích nás v tomto směru počasí nezklame a nadělí nám dostatek této třpytivé nádhery, abychom si mohli dostatečně užít zimních radovánek. Ani ve čtvrtek jsme nelenili a vyrazili na zahradu vyzkoušet, zda je sněhu dostatek, abychom z něj mohli postavit oblíbeného sněhuláka.
Děti ze třídy Hvězdiček a Berušek sníh dostatečně vyzkoušely a nejstarší děti se po nich vrhly s chutí do koulení jednotlivých částí sněhuláka. Šlo to nadmíru dobře a brzy jsme měly připravené tři koule, ze kterých jsme společně s dětmi sestavili našeho nového kamaráda. Spodní koule, střední koule, ta nejmenší místo hlavy, ještě nezapomenout na ruce a nezbytnou metličku a sněhulák je tady. Děti nasbíraly kameny z našeho kamínkovitě, místo hrnce jsme použili kýblík na písek, uplácali nos místo mrkve a už jsme se mohli radovat z povedeného díla.
Mokří, ale spokojení jsme se vraceli do školky. Snad nám sněhulák brzy neroztaje a bude nás na zahradě vítat alespoň pár dnů, než přijde obleva :-)…