Kouzelník Waldini

Ve čtvrtek 13.3.2014 přijel do naší mateřské školy kouzelník Waldini. Toto jméno nám není neznámé, pan Wald starší navštěvoval naši školu se svým kouzelnickým programem pravidelně pěknou řádku let. V kouzelnické tradici pokračuje také jeho syn Zdeněk Wald, který dnes poprvé zavítal i k nám do mateřské školy.

Jeho vystoupení bylo stejně poutavé, atraktivní, plné kouzel a triků, které děti s úžasem sledovaly a společně se snažily přijít na to, jak to ten pan kouzelník dělá, že nám takřka před očima zmizí červená kulička a vzápětí vypadne Tomáškovi z trička? A jak to, že prstýnek paní učitelky, který před chvílí držela v prstech pod šátkem Adélka je najednou schovaný v té nejmenší z krabiček a k tomu ještě převázaný stužkou? Děti ani nestačí přemýšlet nad těmito triky a kouzelník už tahá barevné šátky z z prázdné krabičky, před očima nám mění barvy kroužků a když z papírové budky vylétne živá hrdlička, tak všichni jenom úžasem vydechnou. To jsou ale kouzla. A to není všechno – bílý králíček na nás vzápětí vykukuje z krabice, která před chvílí byla přece  prázdná, vždyť jsme jí všichni kontrolovali. A najednou je tu bílá chlupatá koule, která na nás vystrkuje uši, mrká na nás očkama a jako by se na nás smála přes dlouhé fousky.


„Jééééé…“,  vydechnou děti překvapením a jejich nadšení nezná mezí. To pokračuje i nadále, když šikovná ruka kouzelníka drží hromádku karet, které se postupně a to jen mávnutím ruky zmenšuje a zmenšuje, až zcela zmizí. No, toto, jak je to možné? Kouzla a triky následují jeden za druhým a my všichni s údivem sledujeme šikovnost pana kouzelníka, který k nám vlídně promlouvá a děti ho přímo hltají očima. Dokonce umíme jedno tajné kouzlo, jak nechat zmizet míček v pytlíčku. Možná, že se vám doma dětí tímto kouzlem pochlubí, jestli ho ale do příchodu domů nezapomenou.


Věřím tomu, že všechny děti si z dnešního vystoupení odnáší nevšední zážitky a budou ještě hodně dlouho rozebírat tajemství kouzel a triků, které měly dnes možnost shlédnout. Panu kouzelníkovi patří dík za kamarádský a vstřícný přístup k dětem, které se staly v průběhu programu jeho asistenty, za jeho umění, kterým nás dnes okouzlil a i za to, že po svém tatínkovi, kterému je dnes už přes 70 let a přesto stále vystupuje, pokračuje ve stopách staré poctivé kouzelnické tradice a školy, která těší všechny generace, které mají možnost jejich vystoupení shlédnout.